Over Foretti

Foretti produceert en levert gegraveerde houtproducten aan landschap beheerders, bos- en parkeigenaren, particulieren en bedrijven. Met behulp van een professionele laser grafeermachine is het mogelijk om de houtproducten van elke gewenste tekst of afbeelding te voorzien.

 

Duurzaam en eerlijk hout van dichtbij

Foretti gelooft in duurzaam en eerlijk geproduceerd Europees hout. Om die reden werken wij al vanaf het eerste begin nauw samen met Van Vliet Duurzaamhout. Van Vliet Duurzaamhout is al jarenlang toonaangevend op het gebied van duurzaam Europees hout. Naast eiken en kastanjehout gebruiken wij tevens andere Europese houtsoorten waaronder douglas, lariks en robinia. Eén voor één houtsoorten die van nature duurzaam zijn.

 

Lokaal vakmanschap

Foretti werkt bij de productie van onder andere de bewegwijzering en informatieborden samen met lokale partners uit Veenendaal. Het gemeenschappelijk belang van zowel onze partners als Foretti staat hierbij altijd voorop: productie van kwalitatief hoogwaardige houtproducten én tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire en duurzame samenleving.

 

Geschiedenis

Foretti is in 2020 opgericht door Hans van Setten, Christian Onderstal en Jan Willem de Groot. De drie Veenendaalse vrienden delen een gemeenschappelijke passie voor mooie houtproducten. Met de aanschaf van een professionele laser grafeermachine werd het mogelijk om de houtproducten te personaliseren. Naast de standaard borrel- en presentatieplanken ontstond toen al snel het idee om duurzame informatieborden en bewegwijzering te gaan produceren. Door samenwerkingen met lokale houtbewerkers en importeurs van duurzaam Europees hout is dit proces in een stroomversnelling geraakt.